Vanliga frågor

Våra öppettider

Våra förskolor håller vid behov öppet från kl.06.30 – kl.18.30, alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton. På planeringsdagar och under sommarlovet kan vi hålla stängt men erbjuder då plats på en av våra andra förskolor.

Framföra klagomål

För oss är alla synpunkter som berör verksamheten relevanta och viktiga. Vill du framföra dina synpunkter rekommenderar vi att du följer processen för vår klagomål- och synpunktshantering som du kan ta del av via knappen nedan.

Avgift i förskola

Stockholm stad tillämpar maxtaxa och din avgift grundar sig bland annat på den sammanlagda inkomsten i ert hushåll. Mer om avgiften hittar du via knappen nedan.

Maten på förskolan

För oss är måltiderna viktiga, därför serverar vi ekologiskt, kravmärkt, och säsongsbaserad mat i så stor utsträckning som möjligt. Vi ser måltiden som en möjlighet att reflektera kring vad som hänt i förskolan under förmiddagen, men också att barnen får berätta om något som de känner är viktigt. Våra måltider är komponerade efter Livsmedelsverkets Råden Bra måltider i förskolan, mer om detta hittar du via knappen nedan.

Kö och köregler

Underbara Barn & Förskolor är med i stadens gemensamma kö och samma regler gäller för både kommunala och fristående verksamheter. Ditt barn erbjuds plats i förskola baserat på stadens kö- och intagningsregler, ditt önskade startdatum och ditt barns plats i kön. Mer om kön och köregler hittar du via knappen nedan.

Ställa sig i kö

Kul att du är intresserad av att ställa ditt barn i kö hos oss! Ansökan görs via Stockholm stads hemsida.

IKT – Internet, kommunikation och teknik

På Underbara använder vi lärplattor som ett pedagogiskt verktyg med appar som är lärorika. Alla vårdnadshavare får tillgång till en förskoleapp där man kan följa barnets vardag, få insyn i hur vi arbetar och information om vad barnet gör under dagen. Exempel på digitala verktyg som vi använder på förskolan är: Bee-bots, Makey-makey, projektorer, Green screen, QR-koder och digitala mikroskop. Mer om IKT i förskolan kan du läsa om på Skolverkets hemsida.